William Gallas

Position: Midterforsvarer

Klub under Mourinho: Chelsea

Klub nu: Perth Glory

Årsag: Sur på Mourinho fordi han kun med nød og næppe fik lov til at forlade klubben

 

Gallas var desperat efter at forlade Chelsea til fordel for Arsenal på transfervinduets sidste dag i 2006. Så desperat, at han truede med at lave selvmål, hvis ikke han fik sit ønske opfyldt. Chelsea udsendte en pressemeddelse, hvis overskrift var “Gallas fortsætter med at angribe José Mourinho, og der bliver reageret på sagen.” 

Gallas fik sit ønske opfyldt og byttede Stamford Bridge ud med Emirates Stadium. Senere prøvede den franske forsvarsspiller dog at rode bord på sine onde ord mod Moruinho, da han i et interview fortalte, at han synes, at Mourinho var den bedste træner i verden. Om Mourinho tog dette som en undskyldning er uvist.

 

Pepe

Position: Midterforsvarer

Klub under Mourinho: Real Madrid

Klub nu: Real Madrid

Årsag: Pepe var uenig med Mourinhos kritik af holdkammerat

 

Pepe var en af de første til at forsvare Real Madrid-kaptajnen Iker Casillas, da Mourinho stormede ud og kritiserede målmanden. Pepe kaldte Mourinhos kritik “ikke berettiget”. Dette svarede den portugisiske træner tilbage på på følgende måde: “Det er let at analysere Pepe problem. Hans problem har et navn, og det er Raphael Varane.”

Her henviser han simpelthen til, at Pepe var bitter over at miste sin førsteholdsplads sted til den daværende 20 år gamle Varane. Da Mourinho forlod klubben i 2013, var Pepe en af de første til at sige, at han var glad for Mourinhos afgang.

 

Ricardo Quaresma

Position: Kant/offensiv midtbanespiller

Klub under Mourinho: Inter

Klub nu: Besiktas

Årsag:  

 

Ricardo Quaresma kom til Inter i 2008 for 125 millioner kroner og var tilset en nøglerolle på Mourinhos nye superhold. Realiteten var dog en helt anden og den portugisiske offensiv spiller endte med at vinde prisen som Serie As dårligste spiller.

“Min største fejl var at skifte til Inter,” sagde Quaresma, “Jeg følte mig ikke velkommen af truppen og vågnede grædende, når jeg skulle til træning,” slutter Quaresma, da han blev interviewet om sin tid i det italienske.

Mourinho menes at have mistet tålmodigheden med spilleren, fordi han ikke kunne finde ud af at tilpasse sig hans yndlingstaktik, den berømte 4-2-3-1.