Premier League bliver af mange anset for, at være den hårdeste liga i verden. Det er en liga, hvor alt kan ske og alle kan slå alle. Det er derfor også en liga, der tiltrækker mange af de store spillere. Premier League har dog også en bagside. Det er nok den liga i verden, som gennem tiden har haft flest skandaler. Vi tager her et kig på de 10 største skandaler i Premier Leagues historie.

10. Rio Ferdinands dopingtest

rio-ferdinand_gty_1112414c

Rio Ferdinand var igennem mange år, en af de absolut bedste forsvarspillere i Premier League. Han var sågar en af de bedste forsvarsspillere i verden i en periode. Ferdinand har spillet i Manchester United i størstedelen af hans karriere. I 2003 var han dog indblandet i en stor skandale.

Rio Ferdinand skulle have taget en dopingtest, men han mødte aldrig op til den. Det skulle vise sig, at være en rigtig dårlig idé. Den missede dopingtest betød, at Ferdinand fik en karantæne på hele 8 måneder og en både på 50.000 pund. Den lange karantæne betød blandt andet, at Ferdinand missede EM i 2004, hvor han ellers ville have været fast mand i det centrale forsvar for England. Hvorfor Ferdinand aldrig fik taget dopingtesten er stadig et mysterie.

9. Bruce Grobbelaars Match-Fixing skandale

Bruce Grobbelaar spillede i 13 år for Liverpool (1981-1994). Grobbelaar var målmand og det blev i alt til 440 kampe i den røde Liverpool trøje. I 1994 blev der rette en række alvorlige anklager mod Grobbelaar. Den engelske avis, The Sun, anklagede Grobbelaar for Match-Fixing.

Ifølge The Sun skulle Grobelaar have modtaget penge for med vilje, at lukke mål ind i en kamp mod Newcastle United. Der var videomateriale fra kampen, som så meget mystisk ud, men der blev aldrig fundet flere beviser. Derfor blev Grobbelaar aldrig erklæret skyldig.

8. Ryan Giggs’ affære

giggsSplit_1914776c

En af de mest prominente navne i Premier Leagues historie er Manchester United legenden, Ryan Giggs. Han nåede at spille for Manchester United i hele 24 år. Giggs har altid været set på som en ærlig familie far med rent mel i posen. I 2012 begyndte der dog, at dukke en række kontroversielle historier op, som involverede Giggs.

Giggs havde eftersigende haft en affære med den tidligere Miss Wales og Big Brother deltager, Imogen Thomas. Som om denne affære ikke var nok, så kom det også frem, at Giggs havde haft en 8 år lang affære med Natasha Giggs – hans egen brors kone. På trods af skandalerne så fortsatte Giggs med at spille i en  Manchester United trøje, men hans to affærer blev dog to pletter på hans ellers så perfekte cv.

7. Carlos Tevez og Javier Mascheranos kontroversielle skifte til West Ham

I 2006 overraskede West Ham hele fodboldverdenen, da de hentede de to argentinske stjerner, Carlos Tevez og Javier Mascherano. De to spillere var eftertragtet af mange storklubber og derfor var skiftet til West Ham meget overraskende. Det blev dog endnu mere kontroversielt, da det blev afsløret, at en tredjepart var indblandet i handlen.

‘Third-Party ownerships’ som de kaldes, bliver ofte brugt i Sydamerika, Italien og Portugal, men det er ikke noget man er fan af i England. West ham havde blot købt de økonomiske rettigheder, der skulle til for, at få de to spilleres underskrifter. West Ham havde lavet en aftale med fire virksomheder, som fortsat ejede de to spillere. Den kontroversielle handel betød, at det engelske fodboldforbund gav West Ham en bøde på hele 5 millioner pund. Det er uvist hvor meget det betød for at få andre spillere til at spille i en West Ham United trøje.

6. John Terry/Wayne Bridge skandalen

john-terry-and-wayne-bridge-pic-afp-getty-images-530260124

Nummer 6 på listen er igen en affære skandale. Denne gang var der dog to holdkammerater indblandet. I 2010 kom det frem, at John Terry havde haft en affære med Wayne Bridges tidligere kæreste, Vanessa Perroncel. De to var holdkammerater og spille begge i Chelsea trøjer og på det engelske landshold, da affæren fandt sted.

Affæren skulle eftersigende have fundet sted i 2009, umiddelbart efter Wayne Bridge og Vanessa Perroncels brud. John Terry havde tilbud Vanessa Perroncel en skulder, som hun kunne græde ud ved, men det blev tilsyneladende til lidt mere end bare det. Senere kom det frem, at Terry eftersigende havde gjort Vanessa Perroncel gravid og at hun med det samme havde fået en abort. Som en konsekvens af skandalen var Wayne Bridge tvunget til at forlade Chelsea og John Terry’s omdømme led et knæk.

5. Harry Redknapps skattesag

Harry Redknapp er en manager, som de fleste Premier League fans kender til. Han er dog ikke kun kendt for hans præstationer som manager. Han var i 2012 indblandet i en stor sag om skattesvindel. Han var sammen med forrtningsmanden, Milan Madaric, igennem en lang retsag.

Redknapp havde ifølge rygterne oprettet en bankkonto i Monaco, som var opkaldt efter hans elskede hund, Rosie. Da man ikke betaler skat i Monaco, så sørgede Redknapp for at alle hans indtægter blev dirigeret derned. Efter en lang retsag kunne man dog ikke bevise, at Redknapp var skyldig, så alle sigtelser endte med at frafalde.

4. Andy Gray og Richard Keys sexistiske bemærkninger

Kvinders rettigheder og muligheder i fodbolden har igennem de seneste år været en stor debat. Det har blandt andet betydet, at vi har fået flere kvindelige linjevogtere. I 2011 udtrykte de to SkySports eksperter, Andy Gray og Richard Keys dog deres holdning til de kvindelige linjevogtere.

Under en pause i en udsendelse blev de to eksperters samtale optaget. De havde fået af vide, at en kvindelig linjevogter skulle deltage i en kamp. Herefter begyndte deres samtale som blandt andet bød på udtalelser, som stillede spørgsmål ved om den kvindelige linjevogter kendte offside reglen.

“The game’s gone mad,” lød det på et tidspunkt også fra Richard Keys. Den kontroversielle samtale blev spredt overalt på internettet, og det førte til at Andy Gray blev fyret, mens Richard Keys sagde op.

3. Wayne Rooneys affære

Nummer 3 på listen byder på endnu en affære og endnu et prominent navn. I 2010 kom det frem, at Wayne Rooney havde haft sex med den prostituerede, Jennifer Thompson – i alt 7 gange på 4 måneder. Det blev dog endnu værre for Rooney, da pressen fandt ud af, at affæren havde fundet sted, mens hans kone Coleen var gravid med deres første barn. Sagen fik ikke noget stort efterspil, Wayne Rooneys omdømme led et lille knæk. Han er dog fortsat sammen med hans kone, Coleen.

2. Match-Fixing ringen

Nummer 2 på listen omhandler en Match-Fixing sag, som faktisk stadigvæk undersøges idag. Match-Fixing ringen er en stor trussel mod Premier League, men sågar også fodbolden som helhed. Den kaldes Match-Fixing ringen, fordi den eftersigende involverer mange klubber.I 2012 indrømmede den tidligere Southampton forsvar, Claus Lundekvam, at hans holdkammerater og modstandernes kaptajner havde aftalt flere hændelser på forhånd, så de på den måde kunne tjene penge på kampene de spillede. Det var småting, som hvem der fik det første hjørnespark, gulekort eller lignende.

Ifølge flere medier skulle denne sag også involvere internationale kampe. En kamp fra 2009 mellem Liverpool og Debrechen har blandt andet tidligere været beskyldt for Match-Fixing. Idag er Interpol fortsat på sagen.

1. John Terrys racisme sag

john-terry-right-speaking-with-qpr-s-anton-ferdinand-image-2-715392679

Nummer 1 på listen er endnu engang en skandale, der involverer Chelsea kaptajnen, John Terry. Han var i 2011 involveret i en racisme sag, som ikke alene skadede hans eget ry som fodboldspiller, mens også afslørede den racistiske tone, som fortsat er at finde i nutidens fodbold. Den 1. november 2011 blev Terry anklaget for racisme efter en optagelse fra en kamp mellem QPR og Chelsea.

John Terry var blevet mundaflæst på optagelse, hvor han eftersigende skulle have sagt: “You f***ing black c**t” til Anton Ferdinand, Rio Ferdinands bror. John Terry blev fundet skyldig i sagen og det betød, at han fik en bøde på 220.000 pund (en ugeløn) og fire kampes karantæne.