Lionel Messi, Diego Maradonna, Gabriel Batistuta – listen af helt fantastiske spillere fra det måske mest fodboldtossede land i verden er meget lang. Men hvem er den bedste? Se en top ti på de følgende fem sider.

De senere års økonomiske nedtur i Argentina koblet med den voksende fodboldøkonomi i Europa har medført en større eksport af spillere fra Argentina. Så i dag har vi glæde af de bedste til daglig i de europæiske ligaer. Det er måske derfor alle automatisk svarer Messi – men det er faktisk noget tættere end man skulle tro

Lidt facts om Argentisk fodbold

Argentina har en stolt fodboldhistorie, og det er landets absolutte yndlingssport. Hele 90% af befolkningen har en favoritfodboldklub! Så det er noget alle går op i.

Argentina har vundet VM to gange: i 1978 og i 1986

Sport, Football 1986 World Cup Final, Azteca Stadium, Mexico, 29th June, 1986, Argentina 3 v West Germany 2, Argentina's Diego Maradona proudly holds aloft the World Cup trophy amongst masses of fans and photographers (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

VM Mexico 1986 (Photo by Bob Thomas/Getty Images)

Argentina har tre gange været i VM-finalen og tabt: I 1930, 1990 og 2014 – alle gangene har det nærmest udløst landesorg og det har tydeligt kunne afløses på de økonomiske nøgletal.

Argentina har vundet Copa Amerika hele 14(!) gange.

De har et superderby hver gang Boca Juniors og Riverplata – Argentinas to mest traditionsrige klubber – mødes. De er begge fra Buenos Aires, og de fleste af spillerne på listen kommer fra en af de to klubber.

Listen starter på næste side, brug pilene til at bladre