Den 6. marts 2014 blev en af de dage, som alle os der elsker fodboldudstyr vil huske. Efter 4 års intensiv forskning, præsenterede Nike deres nye Nike Magista ved et stort event i Barcelona. Det er jo egentlig ”bare” en fodboldstøvle, men det er en fodboldstøvle som udvider rammerne for hvad vi kan forvente, af en fodboldstøvle i fremtiden. Nike har brugt mange år på at udvikle den specielle Flyknit overdel, som vi gennem noget tid også har set på deres løbesko. Denne Flyknit overdel er nu klar til at indtage fodboldverdenen, og den giver den yder uden sammenligning den mest unikke følelse, en fodboldstøvle har gjort før, og derfor er den værd at snakke om.

Nike Magista er fantastisk – hvis den er noget for dig, kan du købe den til en god pris her.

Nike Magista er en kombination af en række helt nye teknologier

Gennem de seneste år er der blevet skabt en helt ny dagsorden for producenter af bl.a. løbesko og fodboldstøvler. Behovet for at skabe fodtøj, der yder den samme frihed og fleksibilitet, som en sok- eller barfodsoplevelse har stået på dagsordenen i noget tid. Det er den dagsorden, som vi nu ser resultatet af på fodboldstøvle fronten. Adidas skabte først deres Samba Primeknit som fungerede som en teaser fra dem, om hvad der vil ske med adidas fodboldstøvler i fremtiden. Det var dog en støvle som kom i et limiteret oplag og Nike er derfor de første til at skabe en masseproduceret støvle, med en vævet overdel. Tanken bag det hele, er at mennesket får det bedst ud af kroppen, hvis den bruges, som den er blevet skabt.

Nike Magista indeholder en række spændende nye teknologier. Teknologier som skal kunne hjælpe med at skabe denne specielle barfodsoplevelse. Den mest markante af disse teknologier er Nike’s Flyknit overdel. Flyknit blev til i 2012 i forbindelse med Nike’s forskning i professionelle løbere og deres løbesko. Det er dog første gang vi ser, at Flyknit bliver brugt på Nike fodboldstøvler. Flyknit er et vævet materiale, som består af en masse små tråde som er vævet sammen. Dette giver en utrolig fleksibel overdel, som bedst af alt kan sammenlignes med en tyk sok. Flyknit er fantastisk til at tilpasse sig fodens form og størrelse, hvilket giver denne unikke følelse når man har Nike Magista på.

Når man kigger på Nike Magista Obra, så er det mest iøjnefaldende nok den nye ”Dynamic Fit Collar.” Det minder mest af alt om en sok. Tanken med ankelsokken er at skabe større bevægelses frihed og bedre stabilitet. Det er hentet fra idéen om at en handske jo heller ikke halvvejs oppe af hånden, den starter et stykke oppe af håndleddet. Nike Magista Obra er lavet med GF13 læsten, som også Hypervenom og Tiempo kollektionen er lavet på. GF13 læsten skulle angiveligt være den læst, som giver det bedste fit for flest forskellige fødder.

Nike Magista High-Res

Flyknit overdelen sidder samtidigt meget tæt til foden, hvilket giver utrolig god boldføling, som føles langt mere kontrollerbar end tidligere. For at give endnu bedre greb i bolden, er der lavet et 3D mønster på overdelen. Tidligere har man tilføjet flere lag, hvori de yderste lag var nogle som skabte større friktion og bedre greb i bolden, problemet med denne fremgangs- måde er bare at det skaber større afstand til bolden. Med Flyknit teknologien har Nike været i stand til at sy mønstret direkte ind i støvlens overdel, hvilket har givet en langt bedre berøringsflade på overdelen.

Men de fleste tænker nok stadig, at en overdel af stof er meget glat og umuligt kan tage særligt godt fat i bolden. Her har Nike dog lavet endnu en lille, men meget smart tilføjelse. Overdelen er nemlig beskyttet af et ekstra tyndt lag (0,1 mm) af deres NIKESKIN, som er smeltet ovenpå Flyknit stoffet. På den måde skabes deres bedre friktion mellem overdelen og bolden, og Nike Magista er udstyret med ACC-teknologien, som sikrer det mest optimale greb i alt slags vejr.

Nike Magista er designet til den typiske playmaker

Nike Magista erstatter den populære Nike CTR360. Nike Magista er derfor også designet til den typiske playmaker og af den grund er sålen lavet med kegleformede knopper, som giver optimal bevægelsesfrihed. Selve sålen er lavet med både Pebax og nylon og de to materialer kombineret sikre den bedste kombination af fleksibilitet og responsivitet. Knopsystemet minder på mange måder om det populære knopsystem, som sidder på Nike Tiempo. De kegleformede knopper gør at man kan vende 360° overalt på banen.

Mange store stjerne har også valgt at gå over til at spille i Nike Magista. Vi får bl.a.: Christian Eriksen, Mario Götze, David Luiz, Thiago Silva og Yohan Cabaye at se i de nye Nike Magista. Den første store test for støvlen er således sommerens VM 2014 i Brasilien, hvor den for første gang skal bevise sit værd.

Nike Magista er fantastisk – hvis den er noget for dig, kan du købe den til en god pris her.

Nike Magista er skabt til fremtiden og den er skabt med fremtidens teknologier. Er du klar til Nike Magista og hvad syntes du om støvlen?