Falcao GoalDejan-Stankovic---INTER-M-007UEFA fyldte i slutningen af 2014, 60 år. Det skulle naturligvis fejres og det blev det blandt andet med en top 10. Det var ikke en hvilken som helst top 10 – en top 10 over de bedste mål, der nogensinde er blevet scoret i UEFA’s turneringer. Der blev lagt en liste ud med 60 kandidater, som fodboldfans fra hele verden kunne stemme på. Herunder kan du se resultatet af afstemningen og naturligvis alle de flotte mål.

Klik på billedet ved hvert mål for at se målet.

Marco van Basten – USSR 0-2 Holland – EM 1988

Marco Van Basten er blandt de største fodboldlegender nogensinde. I 1988 scorede Van Basten et ikonisk mål med højre foden. Han fik et indlæg, der lignende et meget langt indlæg, men Van Basten besluttede sig for at forsøge sig med en helflugter. Det resulterede i et fantastisk mål, der sad helt oppe i hjørnet og som for mange er et af de bedste nogensinde.

Van Basten Goal 1988

Der er gennem tiden blevet scoret et hav af fantastiske mål i Champions League. Et af de bedste nogensinde blev scoret i en kamp mellem Fiorentina og FC Barcelona. Marco Bressan opfangede en bold, der hoppede lidt uden for feltet og han besluttede sig for, at forsøge sig med et vildt saksespark. Han ramte bolden perfekt med fodboldstøvlen og den sejlede stille og roligt ind over FC Barcelona målmanden.

hqdefault

Zinedine Zidane – Bayer Leverkusen 1- 2 Real Madrid – Champions League finalen 2001-02

Zinedine Zidane er én af de største fodboldspillere nogensinde. Han havde en fantastisk karriere, som blandt andet bød på en god tid i den hvide Real Madrid trøje, hvor han idag er træner for ungdomsholdet. Zidane var en mand, der kunne afgøre kampe og i 2002 scorede han et fantastisk mål i Champions League finalen mod Bayer Leverkusen. Han flugtede flot bolden helt op i det korte hjørne, uden nogen chance for målmanden.

Zidane_Leverkusen

Rui Costa – Portugal 2 – 2 England – EM 2004

Rui Costa scorede i 2004 et af de vigtigste mål i Portugals fodboldhistorie. I en kamp ved EM i Portugal, driblede Costa hele vejen fra midterlinjen og ned til englændernes felt, hvor han resolut bankede bolden op i det korte hjørne.

Hee1J

Peter Crouch – Liverpool 3 – 2 Galatasaray – Champions League 2006-07

Peter Crouch er på grund af hans størrelse ikke en mand, der anses for at have den bedste teknik. Han har dog flere gange overrasket verden med nogle helt fantastiske mål. Et af de mest fantastiske mål han nogensinde har scoret faldet i en Champions League kamp, hvor Crouch spillede for Liverpool mod Galatasaray. Et indlæg blev slået ind fra venstre siden og det lignede egentlig, at det lagde for langt bag ved den stor englænder i den røde Liverpool trøje, men på forbløffende vis fik Crouch lavet et saksespark, som sendte bolden i kassen.

2116599_s2

Cristiano Ronaldo – Porto 0 – 1 Manchester United – Champions League 2008-09

Han er netop blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller for tredje gang, og han har gennem tiden scoret et hav af vanvittigt flotte mål. Det er naturligvis Cristiano Ronaldo, som også har fået en plads på denne liste. I sæsonen 08/09 lavede Ronaldo et vanvittigt mål fra 40 meter på udebane mod FC Porto. En knaldhård afslutning, der endte helt oppe i hjørnet.

85991084

Dejan Stankovic – Inter 2 – 5 Schalke 04 – Champions League 2010-11

Det næste mål på listen er fra den vilde 2-5 kamp mellem Inter og Schalke 04 i sæsonen 10/11. Det var dengang, hvor Manuel Neuer spillede for Schalke 04. Inter spilleren, Dejan Stankovic, straffede en sjælden fejl fra målmanden, som var kommet ud fra sit felt for at heade bolden væk. Bolden fløj cirka op til midten, hvor Stankovic stod klar og helflugtede den i netmaskerne.

Dejan-Stankovic-scores-an-001

Radamel Falcao – Atletico Madrid 3 – 0 Athletic – Europa League finalen 2011-12

Colombianske, Radamel Falcao er en mand med mål i støvlerne. Det hænder da også, at den målfarlige columbianer laver nogle af de flottere mål. Det skete blandt andet da han i sin tid spillede i den blå-sorte Atletico Madrid trøje i Europa League finalen mod Athletic i 11/12 sæsonen. Falcao fik en aflevering fra Diego, snød derefter en forsvarsspiller og sparkede bolden helt op i modsatte hjørne – et fantastisk mål, som også har fået en plads på denne liste.

cristiano-ronaldo-508-radamel-falcao-uefa-europea-league-final-goal-in-atletico-madrid-3-0-athletic-bilbao

Samuel Umtiti – Tottenham 2 – 1 Lyon – Europa League 2012-13

Én enkelt forsvarsspiller har fået en plads på denne prestigefyldte liste. Det er Lyon forsvaren, Samuel Umtiti, som i 12/13 sæsonen scorede et fuldstændig vanvittigt mål mod Tottenham. William Gallas clearede dårligt og Umtiti besluttede sig for, at sparke til bolden første gang. Det var en klog beslutning, da bolden fløj som et projektil ind i målet.

umtiti-goal-europa-league-lyon-vs.-tottenham-e1360937198103

Zlatan Ibrahimovich – Anderlecht 0 – 5 PSG – Champions League 2013-14

Ingen top 10 over de bedste mål uden kongen af flotte mål – Zlatan Ibrahimovich. Det er hans mål fra sidste års Champions League kamp mod Anderlecht, som har fået en plads på listen. Zlaten skulle ikke tænke længe over hans næste træk før han bankede bolden i nettet fra 30 meter. En perfekt halvflugter, der brækkede en smule ud af og målmanden var chanceløs.

zlatan-ibrahimovic-psg-anderlecht-goal

 

Fodboldspilleren er ikke bare nyheder

Her på fodboldspilleren kan du finde masser af brugbar information om fodboldtræning og fodboldudstyr. Du kan blandt andet finde guides til fodboldstøvler, fodboldstrømper og fodboldtrøjer, såvel som nicheguides til for eksempel valg af bedste dommerfløjte, hvor man kan købe hjørneflag og til valg af anførerbind.